Wanneer begint onze kraamzorg?

 

Wij willen je graag een zorgeloze kraamtijd bezorgen. Een tijd waarin je kunt genieten van je kindje. Daarom zijn onze kraamverzorgenden er niet alleen voor je na de bevalling. Maar zelfs tijdens de bevalling. Ook wanneer je baby de eerste dagen in een couveuse heeft doorgebracht, zijn wij er voor je.

 

Kraamzorg

Onze kraamzorg kan beginnen wanneer jij dat wilt. Overleg dit wel altijd met je verloskundige.

 

Thuisbevalling

Bevallen in je eigen vertrouwde omgeving heeft vaak een heel positieve werking op het verloop van je bevalling. Je voelt je vaak vrijer zodat je beter kunt ontspannen. Ook je partner en andere gezinsleden zijn meer betrokken bij de komst van de baby.

 

Wanneer de baby bijna wordt geboren, belt de verloskundige ons op. Onze kraamverzorgende is binnen een uur bij je thuis. Zij zet alles klaar en ondersteunt het gezin gedurende de bevalling. Afhankelijk van het tijdstip van bevalling, blijft zij nog minimaal 2 uur na de geboorte van de placenta om jou en je baby te verzorgen en te controleren. Ook ruimt zij de spullen op die bij de bevalling zijn gebruikt.

 

Belangrijk om te weten is dat deze uren tijdens een thuisbevalling niet in mindering worden gebracht op de met jou afgesproken kraamzorguren. Bovendien vergoedt iedere zorgverzekeraar de verleende zorguren bij een thuisbevalling.

 

Kraamzorg na couveuseopname

Het kan gebeuren dat je baby na de geboorte nog een poosje in het ziekenhuis moet blijven. Je mist dan (vooral bij een eerste baby) de adviezen van de kraamverzorgende die je normaal tijdens de kraamperiode krijgt.  Een aantal zorgverzekeraars stelt hun verzekerden bij thuiskomst van de baby alsnog in de gelegenheid een aantal kraamzorguren te krijgen. Vraag bij jouw zorgverzekeraar na wat de voorwaarden zijn of bel ons.

 

Ziekenhuisbevalling

Wanneer je thuiskomt uit het ziekenhuis, staat de kraamverzorgende binnen de met u afgesproken tijdstippen voor u klaar. Ook als je in de avond of ‘s-nachts thuiskomt. Zij blijft minimaal twee uur om jou en je baby te controleren. Ook geeft zij voorlichting over de zorg voor jezelf en je baby tijdens de avond en nacht. De volgende dag staat ze weer klaar om met de kraamzorg te beginnen.

 

In sommige ziekenhuizen mag een kraamverzorgende assisteren bij de bevalling. Vraag ernaar in het ziekenhuis.

 

Terug naar homepage