Kwaliteit

 

In 1998 heeft Kraamzorg de Eilanden als eerste kraamzorgorganisatie in Nederland het ISO/HKZ certificaat behaald. Onze organisatie is ook in het bezit van het Certificaat WHO/UNICEF-Zorg voor Borstvoeding. Dit betekent dat onze medewerkers gespecialiseerd zijn in het begeleiden van borstvoeding conform de “Tien vuistregels voor het welslagen van de borstvoeding” van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef.

 

Het opleiden van onze kraamverzorgenden is een blijvend speerpunt bij Kraamzorg de Eilanden. Vorig jaar hebben al onze kraamverzorgenden een opfriscurus EHBO gevolgd en elk jaar worden de nieuwste inzichten en technieken op het gebied van borstvoeding tijdens een avondvullend programma toegelicht. Daarnaast wordt elk kwartaal al het nieuws op het gebied van kraamzorg doorgesproken. De enige manier om kwaliteit te kunnen waarborgen!

 

Verder werken we in onze regio nauw samen met de verloskundigepraktijken, gynaecologen, ziekenhuizen en andere kraamzorgorganisaties. Samen werken wij aan goede zorg voor alle (toekomstige) zwangeren en pasgeborenen binnen onze regio, waarbij de vrouw en haar (ongeboren) baby centraal staan. Dit heet ‘integrale geboortezorg’. Wil jij weten wat je ervan kunt verwachten? Bekijk dan de brochure: Zorgstandaard Integrale Geboortezorg.

 

Terug naar homepage