Onze historie

 

Zuster Ten Broek

Zuster Ten Broek

In de periode 1947 – 1962 waren 14 kraamverzorgenden werkzaam bij het Groene Kruis (nu de thuiszorg) op het eiland Voorne – Putten. De lokale dokter en dominee wilden deze dienst loskoppelen van het Groene Kruis in verband met het besmettingsgevaar vanuit alle andere vormen van thuiszorg. Zuster Ten Broek kwam in 1962 om leiding te geven aan deze groep van 14 kraamverzorgenden. Zij kreeg een dienstwoning, een woonhuis met kantoor, een renteloze lening van fl. 4.000 voor de aanschaf van een auto en fl. 257 salaris per maand. Opleidingen en verbondenheid met de organisatie stond bij zuster Ten Broek hoog in het vaandel.

 

Tussen 1962 en 1986 groeide het kraamcentrum Voorne – Putten e.o. naar 103 kraamverzorgenden. Dit kwam door de explosieve groei van het stadsdeel Spijkenisse en Hellevoetsluis. Het zorggebied bestreek Voorne – Putten, Spijkenisse, Hellevoetsluis, Poortugal, Rhoon, Rozenburg en Goerree Overflakkee.

 

In de periode van 1986 tot heden heeft het kraamcentrum een nieuwe naam gekregen die het zorggebied beter eer aan doet: Kraamzorg de Eilanden. Het zorggebied is uitgegroeid naar de hele regio Rijnmond en het aantal kraamverzorgenden is verdubbeld. Nog steeds nemen opleidingen en verbondenheid met de organisatie een prominente plaats in. Elk jaar worden alle kraamverzorgenden bijgeschoold zodat zij op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kraamzorg. Bovendien leidt Kraamzorg de Eilanden zelf kraamverzorgenden op. De verbondenheid met de organisatie is groot. Tijdens de in 2012 gehouden medewerkersraadpleging kreeg Kraamzorg de Eilanden maar liefst het rapportcijfer 8,1 voor de organisatie in het algemeen van haar personeel.

 

 

Terug naar homepage